ETT SOLIGT
FÖRETAGSSPARANDE
FÖR FRAMTIDEN

Som företag kan du givetvis spara som alla andra. Vi har flera sparare som är företag som vill att deras överskott ska gå till våra klimatsatsningar. Men vi erbjuder också företag att sätta upp egna solcellsanläggningar i någon av våra parker. Små som stora. Det är en riktigt investering för framtiden som samtidigt klimatkompenserar företagets utsläpp.

Solceller är långsiktiga produkter och ger avkastning under minst 25 år. De har nämligen en effektgaranti som är på just 25 år. Det betyder att man med en stor investering i egna solceller kan göra en långsiktig direkt insats i klimatfrågan.

Vår lösning för de som saknar egen mark är då att ni kan sätta upp egna solceller i någon av våra parker. Driften sköter ETC Elproduktion och elen köps av ETC El. Era solceller producerar sedan el så fort solen är uppe, även mulna och trista dagar.

ETC Solpark byggs hela tiden ut med fler och fler solcellspaneler. Vi håller just nu på att bygga ut parken med ytterligare 1 MW och vi kommer uppdatera med bilder när arbetet är igång.
Du är alltid välkommen förbi när parken är öppen att titta på solpanelerna och ta en lunch eller fika. Och varför inte passa på att ladda bilen i en av våra elbilsladdare under tiden.
Så här går det till

Nedan kan du se hur processen går till när tillsammans planerar och installerar en solcellsanläggning.

Studiebesök och planering

Ni gör ett studiebesök i ETC Solpark där vi visar parken, solceller och olika tekniker. Vi går sedan tillsammans igenom förutsättningar och tar fram ett planeringsunderlag för er anläggning.

Enkla avtal

Vi gör en ekonomisk kalkyl, solcellernas pris skiftar (oftast nedåt) under åren så du får en aktuell offert. Sen skriver vi avtal (ingen har hittills slagit våra priser. Detta då vi inte jagar vinster, vi jagar mer solceller).

Montering och installation

Nu börjar vi producera er anläggning. ETC Sol tillsammans med ETC Elproduktion ansvarar för montering och leveransen av er solel sköter ETC el. Om du vill kan elen gå direkt till dig som äger solcellerna till ett fast reducerat elpris istället för en försäljningsintäkt. 

Invigning

Vi har invigning. Ni klipper bandet och vi slår på er anläggning som nu kommer att producera ren solel i minst 25 år.

En god investering

Solel kostar som all annan förnybar el i Sverige, det är inte dyrare men heller inte billigare. Däremot är det klimatklokt och ekonomiskt sunt. Den solanläggning som ni installerar kommer att producera ren solel i åtminstone 25 år. Ni äger solcellerna och elen säljer ni till vårt elbolaget ETC El som sen levererar elen till kunder runt landet.

Rejäl klimatkompensation

Det är inte bara är en god ekonomisk investering utan även väldigt bra för vår jord. Det är klimatklok el som gör nytta långt utanför parken, ja långt utanför Sverige. All ny ren el i Sveriges elnät innebär nämligen mer export av ren el och att vi pressar ut kolkraft och gaskraft i Tyskland och Polen. Man brukar räkna med att tre av våra solpaneler minskar utsläppen i Europa med 700 kg CO2 per år. 

Allt börjar med en idé

Kontakta oss så bokar vi in ett studiebesök i ETC Solpark där vi ser vad som är möjligt och vad vi kan göra tillsammans, både för er och för klimatet.

KUNDREFERENS

Seko sjöfolk

Seko sjöfolks anläggning är installerad i ETC Solpark i Katrineholm.

Den invigdes oktober 2020 och producerar nu ren solel motsvarande en miljon kWh varje år som räcker till 500 lägenheter. Som bonus kunde Seko sjöfolk även erbjuda sin medlemmar ren solel från deras egna anläggning via ETC El. Nedan kan ni se en kort film från invigningen.