Workshop i ETC Solpark: Lär dig fermentera grönsaker

Välkommen till en spännande kväll av smaker, dofter och mikroorganismer den 14 augusti i ETC Solpark.

Välkommen till en spännande kväll av smaker, dofter och mikroorganismer den 14 augusti i ETC Solpark.

Jenny inleder med en föreläsning om mjölksyrningens historia, olika fermenteringstekniker, mikrobiologin bakom processen, smaksättningar och kombinationer, serveringstips och hälsoaspekter. Därefter får man prova på att fermentera under Jennys ledning och sedan ta med sig sin burk hem.

Fermenterade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen. Under denna workshop får du lära dig vad fermentering är, olika tekniker för att fermentera grönsaker, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till.

Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering, den senaste heter Stora boken om fermentering fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att fermentera själv och tar med dig din burk grönsaker hem.

Välkommen till en spännande kväll av smaker, dofter och mikroorganismer!

När: Lördagen den 14 augusti kl 10:00 – 13:00

Pris: 1 295 kr (i priset ingår råvaror, burk kompedium och provsmakning)

Ta med: Skärbräda, kockniv och en 3 liters bunke.

Läs mer och beställ biljetter här