Nya odlingskurser i ETC Solpark

Vår trädgårdsmästare Elin Starck börjar med säsongsstyrda kurser i ETC Solpark. Kurserna hålls både fysiskt på plats i små grupper och digitalt hemifrån.

Elin Starck är gediget skolad och erfaren med femton år i yrket. Efter Göteborgs universitets trädgårdsmästarutbildning Da Capo i Mariestad har hon jobbat på Rosendals trädgård i Stockholm och tio år på Wij Trädgårdar i Ockelbo. Där hade hon ansvaret för örtagården, orangeriet och ”Skogens Trädgård”, den visningsträdgård som Ulf Nordfjell skapat. Hon var där även handledare för trädgårdsmästarstudenter från Gävle Högskola i de praktiska momenten. Odling har många kvaliteter, upplever Elin. 

– Trädgård är brett och lustfyllt på många plan, det finns mycket dofter och smaker.

Elin Starck

Chansen att få arbeta hållbart och att lära ut sina kunskaper var det som lockade Elin till ETC. Hon har redan hunnit dra igång två stycken kurser, både online och i ETC Solpark, som du kan läsa om nedan.

Lyckas med din köksträdgård

I den här kursen lär du dig det grundläggande för att lyckas med din köksträdgård. Två digitala träffar och en på plats i ETC Solpark i Katrineholm. För varje moment ingår ett kort kompendium som sammanfattar det ämne vi har gått igenom.

Lär dig mer om mull och mikrober

Är du nyfiken på vad bokashi är? I den här kursen går vi igenom allt du behöver veta för att komma igång att fermentera ditt köksavfall, samt hur du med hjälp av mikroorganismer kan lyckas i ditt grönsaksland! kompendium ingår. Kursen finns i två former, en digitalt och en på plats i ETC Solpark, Katrineholm.

Restriktioner enligt Folkhälsomyndigheten.